Laiva-aiheinen öljyvärimaalaus vuodelta 1903

IMG_9448_JK500

Tässä laivamaalauksessa oli paljon näkyviä vaurioita. Maalaksen pinnassa oli paksu kerros likaa, maalipinta hilseili monin paikoin ja maalauskankaassa oli useita pieniä reikiä. Erottuvin vaurio oli kuitenkin vanha neliön muotoinen paikka laivan yläpuolella. Lisäksi maalauskankaaseen oli painunut ikävät jäljet kiilapuiden terävistä reunoista.

Irtoamassa olevaa maalipintaa kiinnitettiin ja koholle nousseet maalialueet saatiin painumaan alas. Maalauksen pinnasta poistettiin paksu kerros likaa, jolloin värisävyt kirkastuivat huomattavasti. Reiät paikattiin ja neliönmuotoisen paikan tilalle tehtiin uusi huomaamattomampi intarsiapaikka.

Maalaus myös suoristettiin ja pingotettiin uudelleen kiilakehyksiinsä. Kiilapuiden reunoja hiottiin pyöreämmiksi, jotta ne eivät enää aiheuttaisi vaurioita maalauskankaaseen ja maalipintaan. Maalauskankaan alle pingotettiin tukikankangas, joka myös osaltaan estää ohutta maalauskangasta hankautumasta kiilapuiden reunoja vasten.

Ota yhteyttä
Kiinnostuitko palveluistamme? Vastaamme kysymyksiinne mielellämme!
info@konservointikilta.fi Tarkemmat yhteystietomme >
Kontakta oss

info@konservointikilta.fi

Målerikonservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Contact us

info@konservointikilta.fi

Paintings conservator Anna Lehikoinen
044 023 0654

Konservointikilta
Sorvaajankatu 9 A
00880 Helsinki
Y-tunnus: 2493742-0

Maalaustaiteen konservaattori
Jenna Parkkila-Mäki
044 244 3951
jenna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Anna Lehikoinen
044 023 0654
anna@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattori
Kaisa Kannus
Äitiysvapaalla 5.3.2018 lähtien

Esinekonservaattori
Sini Oksanen
044 240 9205
sini@konservointikilta.fi

Esinekonservaattori
Veli-Matti Mursu
044 241 6155
veli-matti@konservointikilta.fi

Maalaustaiteen konservaattorit
Anna
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Kaisa
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Jenna
Konservaattori (AMK)
Lue lisää
Esinekonservaattorit
Veli-Matti
Konservaattori (AMK)
Lue lisää

Sini
Konservaattori (AMK)
Lue lisää
ICOM

E.C.C.O.
Taideteosten konservointi
Konservoimme eri aikakausien taideteoksia, kuten öljyväri- ja akryylimaalauksia sekä maalattuja ja kullattuja puuveistoksia. Tavallisimpia toimenpiteitä ovat hilseilevän maalipinnan kiinnittäminen, repeämien paikkaus, pintalian tai vanhan kellastuneen lakan poistaminen ja lakkapinnan uusiminen. Muita toimenpiteitä voivat olla esimerkiksi maalauskankaan suoristaminen, vanhojen päällemaalausten poisto, maalinpuutoskohtien kittaus ja restaurointimaalaus.
Kehysten konservointi
Konservoimme myös maalausten ja peilien kehyksiä. Kehyksille tehtäviä toimenpiteitä ovat puuttuvien koristeosien täydentäminen, puutoskohtien ja täydennysten restaurointimaalaus ja rakenteen tukeminen esimerkiksi liitoksia liimaamalla. Kullattujen tai metallilehdellä päällystettyjen kehysten puuttuvaa tai kulunutta pintaa voidaan myös täydentää uudella kultauksella tai metalloinnilla.